Apeldoorn | straatinfo

moord-doodslag politie meldingen

Onderzoek naar dood jongen

moord / doodslag

De politie heeft een uitgebreid recherche-onderzoek ingesteld naar de dood van de jongen wiens lichaam dinsdagmiddag 23 juni is aangetroffen in een zeecontainer op een stuk braakliggend terrein op bedrijventerrein De Ecofactorij in Apeldoorn. Uit eerste onderzoek is het sterke vermoeden naar voren gekomen dat het gaat om een 16-jarige jongen uit Apeldoorn die sinds zondag wordt vermist.
De politie heeft het lichaam dinsdag ontdekt na een melding. Het lichaam werd onder verdachte omstandigheden aangetroffen en de politie heeft ter plekke direct een uitvoerig technisch onderzoek ingesteld. Inmiddels zijn vijf jongeren aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de jongen. Het gaat om een minderjarig meisje, een minderjarige jongen, twee jongens van 18 en een jongen van 19 jaar. Allen zijn afkomstig uit Apeldoorn. De doodsoorzaak is nog niet bekend, het NFI doet nader onderzoek om dit vast te stellen. Het recherche-onderzoek is op dit moment in volle gang en richt zich op het achterhalen wat er precies met de jongen is gebeurd en welke rol de aangehouden jongeren hierin hebben. Naast het technische onderzoek worden hiertoe ondermeer de aangehouden personen uitvoerig gehoord en vinden ook op diverse locaties in de gemeente Apeldoorn huiszoekingen plaats. De zeecontainer is inmiddels afgevoerd voor nader onderzoek. De politie doet een dringend beroep op getuigen, of mensen die mogelijk andere informatie hebben over de vermissing en dood van de jongen, om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via de CIE (Criminele Inlichtingen Eenheid) via 06-23239132. Het treintraject Apeldoorn Zutphen loopt pal langs het terrein waar de container stond. Mogelijk hebben treinreizigers mensen gezien rondom de container, of andere verdachte omstandigheden.

Soortgelijke berichten

Aangehouden op verdenking bedreiging
Assen

Onderzoek na aantreffen dood kind in woning
Heerlen

10-jarige jongen dood aangetroffen in woning Dordrecht
Dordrecht

Aanhouding in zaak dode man Sonseweg
Eindhoven

Moeder aangehouden in onderzoek overlijden 7-jarig kind
Roosendaal

Overleden 4-jarige jongen: vader aangehouden
Rotterdam

Moeder aangehouden na dood zoon
Amersfoort

Onderzoek naar dood Tano Jansen
Apeldoorn

Jongen aangehouden met harddrugs
Schagen

Aanhouding voor bekladden auto
Utrecht

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio