Ontslagen medewerker opnieuw aangehouden

woensdag 1 november 2017

Apeldoorn - De medewerker die in maart 2017 werd aangehouden op verdenken van het schenden van het ambtsgeheim, werd op dinsdag 31 oktober opnieuw aangehouden. Hij wordt nu ook verdacht van omkoping en witwassen. De 26-jarige man zit vast voor onderzoek.

De recherche kwam de medewerker op het spoor tijdens het onderzoek naar een reeks overvallen. Op 28 maart 2017 werd hij aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij informatie uit de politiesystemen heeft doorgespeeld aan een verdachte in het strafrechtelijke onderzoek naar de overvallen. In dat onderzoek heeft de politie nu aanwijzingen dat hij voor het doorspelen van de informatie geld heeft ontvangen. Daarmee zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan omkoping en witwassen. Hij werd daarom nu opnieuw aangehouden nadat hij na een week hechtenis de verdere rechtsgang in vrijheid mocht afwachten.

Naast het strafrechtelijke onderzoek naar de betrokkenheid van de 26-jarige bij de overvallen, startte de afdeling Veiligheid, integriteit en Klachten (VIK) van de politie een intern onderzoek naar de gedragingen van de medeweker. Dit leidde eind juli al tot zijn ontslag.

2017502656 FB

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Apeldoorn | 112 alarmeringen Apeldoorn | Goedkoop Tanken in Apeldoorn | Supermarkten in Apeldoorn | Weerbericht Apeldoorn